Kampanyaları Takipte Kalın   x

Antrikot

Antrikot ise dananın göğüs omurları üstünden boynuna doğru uzanan et parçasıdır. Bonfilenin üzerinde yer alan kısım kontrfile olarak adlandırılır ve genellikle antrikot ile birlikte servis edilir. Özetle antrikot da bonfile de birer biftek çeşididir.


En sevilen et lezzetlerinden biri olan antrikot dananın sırt kısmından çıkarılan ve biraz yağlı bir bölgeden alınan et parçasıdır.

Antrikot, hayvanın sırt bölümünden elde edilir. Antrikot kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiş ve artık yerleşmiş bir kelimdedir. Antrikot, farklı coğrafyalarda farklı şekillerde adlandırılır. Pirzola ya da İskoç filetosu yahut delmonico gibi isimlerle de karşımıza çıkabilir.

antrikot nedir sorusuna kısaca şöyle cevap verilebilir. Antrikot kemiksiz bir et parçasıdır ve lezzetini sahip olduğu özel bir yağ dokusuna borçludur. Ayrıca antrikotun içerisindeki mermerimsi yağ dokuları da bu lezzeti arttıran unsurlardır.


Your shopping cart is empty!